Το καλωσόρισμα μας....

Η Κρήτη είναι ένας τόπος ιδιαίτερος. Είναι νησί 5 εκατομμυρίων ετών, στην μέση της Μεσογείου σε ίση απόσταση με Ευρώπη, Αφρική Ασία και έτσι είναι επόμενο να έχει μια ιδιαίτερη φύση.
Η μεγάλη ενδημικότητα των ειδών της και η ποικιλομορφία των οικοσυστημάτων είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της φύσης της.
Οι μεγάλοι ορεινοί όγκοι πάνω από 2000 μέτρα κατά μήκος του νησιού, συχνά χιονισμένοι, αποτελούν φράγματα στα καιρικά φαινόμενα, δημιουργούς βροχής, αποθήκες νερού και διαχωριστικά φράγματα οικοσυστημάτων.
Έτσι ένας επισκέπτης θα εκπλαγεί όταν σε λίγη ώρα από τις εξωτικές παραλίες θα βρεθεί στα δροσερά φαράγγια γεμάτα βότανα ή σε δάση βελανιδιάς ή σε κάμπους με ορχιδέες ή ακόμα περισσότερο στην Αλπική ζώνη των βουνών.
Αυτή την μοναδική φύση αποφασίσαμε να ερευνήσουμε και να την αναδείξουμε σε ένα περιβαλλοντικό πάρκο που θα προσφέρει γνώση, κατασκευασμένο με σεβασμό και μέσω αυτού να μοιραστούμε μαζί σας τον θαυμασμό μας αλλά και τις ανησυχίες μας για το θαύμα αυτό της φύσης που είχαμε την τύχη να είναι ο τόπος μας.
Δραστηριότητες, παρουσιάσεις: 
 
ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ :
Η ηχοθεραπεία ασχολείται με τις ευεργετικές επιδράσεις των ηχητικών δονήσεων στον ανθρώπινο οργανισμό.
Η σύγχρονη επιστήμη συγκλίνει πλέον με την αρχαία γνώση και πεποίθηση ότι η ύλη προέρχεται από την δόνηση, και η πλέον αντιληπτή μορφή δόνησης στον άνθρωπο είναι ο ήχος.
Η φιλοσοφία της ηχοθεραπείας εδράζεται στην επίδραση που ασκεί η αντήχηση, η δόνηση και η διείσδυση, στα κύτταρα, στους ιστούς και στα όργανα του ανθρωπίνου σώματος. Οι θεραπευτικοί ήχοι που εκπέμπονται δεν είναι απλά ακουστικά ερεθίσματα αλλά διαχέονται στο σώμα μας μέσω των ηχητικών κυμάτων. Αρχικά προσφέρουν μια αίσθηση χαλάρωσης και εσωτερικής γαλήνης και στην συνέχεια τονώνουν το οργανισμό γεμίζοντάς τον ενέργεια..........

Η Λένα Μουραφέτη διετέλεσε καθηγήτρια πιάνου, αρμονίου, ακορντεόν και θεωρητικών μαθημάτων για πάνω από 20 χρόνια στα Εθνικά Ωδεία Καλλιθέας και Πειραιά. Παράλληλα ολοκλήρωσε στη σχολή Μωραίτη τον κύκλο σπουδών Orff και Dalcroze καθώς και τα σεμινάρια μουσικοθεραπείας με την Ann Bohmig, όπως επίσης και την εκμάθηση κρουστών με τον Νίκο Τουλιάτο και την ομάδα “Ηχόδραση”. Μετά από μεγάλη έρευνα κατέληξε να ενώσει τις γνώσεις της πάνω στη μουσική και να τις ταιριάξει αντάξια με τη θεραπευτική της δύναμη. Έτσι ξεκινάει το ταξίδι στην ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ δίνοντας μία άλλη διάσταση στις ιδιότητες του ήχου σαν ενεργειακή θεραπεία πλέον.Οδηγοί και βοηθοί σε αυτή τη διαδρομή στάθηκαν η Ιωάννα Μπράτη (Crystal Master Teacher), ο Νίκος Αβραμίδης (Ηχομασάζ κατά Peter Hess), ο Don Conreaux (Master Gong Teacher), ο Peter Goldman (Healing Tuning Forks) και πολλοί άλλοι.
http://rethemnosnews.gr/2012/02/ηχοθεραπεία/
Ηχοθεραπεία
rethemnosnews.gr
TweetPin It Related posts: Αναστάτωση από τον σεισμό τον σεισμό 5,1 Ρίχτερ νότια της Κρήτης Σεισμός 3,8 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων Σεισμική δόνηση στην Κρήτη Ασθενής σεισμική δόνηση νοτίως του Ρεθύμνου
 
 
12:00 Φυσική δόμηση [ Γιώργος Σακελλάρης]
Ο Γιώργος Σακελλάρης εργάζεται στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και ασχολείται ερασιτεχνικά αλλά συστηματικά με την φυσική δόμηση. Έχει οργανώσει πολλά σεμινάρια, εργαστήρια και έχει αποκτήσει μια μεγάλη εμπειρία πάνω στα φυσικά υλικά και τους τρόπους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Από μικρούς φούρνους μέχρι και ολόκληρες οικίες μπορούν να δημιουργηθούν με υλικά που υπάρχουν δίπλα μας, είναι φιλικά με τον άνθρωπο και αισθητικά πιο ταιριαστά με το περιβάλλον.
Θα παρουσιαστούν σε σύντομο διάστημα βασικές αρχές, υλικά και τρόπος χρήσης τους με σκοπό μια γενική μόνο (αυτή την φορά) ενημέρωση για το τι είναι η φυσική δόμηση και τι χρήσεις μπορεί να έχει.
Φωτογραφία
ΦΤΥΑΡΙΖΟΥΜΕ
ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΟ ΛΕΠΤΟΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ ΧΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΙΑ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑΣ. ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΕΙΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΟΚΟΜΕΤΡΙΑ.
 
 
13:00 Προστατευόμενα φυτά της Κρήτης [ Μανώλης Αβραμάκης, Γεωπόνος ΜΦΙΚ ]

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης γίνεται μια συστηματική δουλειά για την καταγραφή και προστασία της βιοποικιλότητας του νησιού μας. Ο Αβραμάκης Μανώλης εργάζεται στο μουσείο υπεύθυνος για την χλωρίδα.
Θα μας παρουσιάσει τα φυτά της Κρήτης τα οποία έχουν χαρακτηριστεί προστατευόμενα. Είναι φυτά τα οποία υπάρχουν σε μικρούς αριθμούς σε μεμονωμένα συνήθως μέρη και αποτελούν αποκλειστικότητες του νησιού μας που έχει ενδιαφέρον να γνωρίσουμε και είναι σημαντικό να διαφυλάξουμε.
 
15:30 Τα έντομα της Κρήτης / μακροφωτογραφία
[ Σταύρος Μαρκόπουλος ]
Ο Σταύρος Μαρκόπουλος θα μοιραστεί μαζί μας ένα μέρος από την δουλειά του στην "μάκρο" φωτογράφιση φύσης και πιο συγκεκριμένα από τα έντομα της Κρήτης. Ένας μαγευτικός μικρόκοσμος που η υπομονή και επιμονή του φωτογράφου αποτυπώνει, μας παρουσιάζει τα είδη και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά τους αλλά πάνω από όλα θα είναι για μας μια πρωτότυπη αισθητική απόλαυση.
 
16:00 Πρόγραμμα LIFE Δηλητηριασμένα δολώματα στην Κρήτη [ Πόπη Μπαξεβάνη ]

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE.
η Πόπη Μπαξεβάνη θα μας παρουσιάσει το πρόγραμμα αυτό, τους στόχους του και γενικότερες πληροφορίες για την παράνομη δηλητηρίαση οικοσυστημάτων και των ειδών τους.
 
16:30 Τα σπήλαια της Κρήτης και οι μορφές ζωής σε αυτά. [Καλούστ Παραγκαμιαν, Βιοσπηλαιολόγος]
Ένας μοναδικός άνθρωπος και ερευνητής αλλά (επιτρέψτε μου εδώ μια προσωπική προσέγγιση) ένας δάσκαλος που απολαμβάνω να τον ακούω και δεν χορταίνω.... Ευχαριστούμε τον Καλούστ που θα μας τιμήσει με την παρουσία του και θα μοιραστεί μαζί μας ένα μικρό κομμάτι από την σοφία που έχει μαζέψει μετά από τόσα χρόνια ενασχόληση με την φύση και τη προστασία της.
.:BiblioNet : Παραγκαμιάν, Καλούστ
www.biblionet.gr
Παραγκαμιάν, Καλούστ Ο Καλούστ Παραγκαμιάν γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 1987 με αφορμή τις μεταπτυχιακές του σπουδές εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κρήτη και από το 

17:30 Α.Π.Ε και η επίδραση τους στην βιοποικιλότητα
ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΕ! ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!
Σελίδα: Αρέσει σε 570 άτομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου