Το καλωσόρισμα μας....

Η Κρήτη είναι ένας τόπος ιδιαίτερος. Είναι νησί 5 εκατομμυρίων ετών, στην μέση της Μεσογείου σε ίση απόσταση με Ευρώπη, Αφρική Ασία και έτσι είναι επόμενο να έχει μια ιδιαίτερη φύση.
Η μεγάλη ενδημικότητα των ειδών της και η ποικιλομορφία των οικοσυστημάτων είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της φύσης της.
Οι μεγάλοι ορεινοί όγκοι πάνω από 2000 μέτρα κατά μήκος του νησιού, συχνά χιονισμένοι, αποτελούν φράγματα στα καιρικά φαινόμενα, δημιουργούς βροχής, αποθήκες νερού και διαχωριστικά φράγματα οικοσυστημάτων.
Έτσι ένας επισκέπτης θα εκπλαγεί όταν σε λίγη ώρα από τις εξωτικές παραλίες θα βρεθεί στα δροσερά φαράγγια γεμάτα βότανα ή σε δάση βελανιδιάς ή σε κάμπους με ορχιδέες ή ακόμα περισσότερο στην Αλπική ζώνη των βουνών.
Αυτή την μοναδική φύση αποφασίσαμε να ερευνήσουμε και να την αναδείξουμε σε ένα περιβαλλοντικό πάρκο που θα προσφέρει γνώση, κατασκευασμένο με σεβασμό και μέσω αυτού να μοιραστούμε μαζί σας τον θαυμασμό μας αλλά και τις ανησυχίες μας για το θαύμα αυτό της φύσης που είχαμε την τύχη να είναι ο τόπος μας.
Εθελοντισμός στο πάρκο.

Οι "Βιότοποι" ως κοινωφελείς μη κερδοσκοπική δραστηριότητα που είναι, στηρίζεται στην εθελοντική εργασία των δημιουργών του, αλλά και των εθελοντών.
Κάποιοι συμπολίτες μας έχουν επιλέξει να  περάσουν ένα μέρος του χρόνου τους δημιουργικά βοηθώντας στο Πάρκο.
Κάποιοι άλλοι εθελοντές που προέρχονται από άλλα μέρη της Ελλάδας ή και του κόσμου, έρχονται για μερικές εβδομάδες ή και περισσότερο, φιλοξενούνται στο πάρκο ζώντας  μια δημιουργική, ταξιδιωτική εμπειρία και μαθαίνοντας από το πάρκο μας και την ζωή μέσα σε αυτό. Οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος στις διαδικασίες συντήρησης των οικοσυστημάτων του πάρκου, (των καλλιεργειών και των άγριων) και των ειδών χλωρίδας και πανίδας που περιλαμβάνουν. Συμμετέχουν επίσης στις διαδικασίες ξενάγησης ιδιωτών επισκεπτών και σχολείων, παραγωγής φυσικών προϊόντων και όλων των άλλων εργασιών στο πλαίσιο της βελτίωσης των υπηρεσιών του πάρκου. Σαν βασικό μέρος του προγράμματος η συλλογή, παραγωγή και η παρασκευή και της δικής μας τροφής είναι βάση για μια ισορροπημένη σχέση με το περιβάλλον κάτι στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο πρόγραμμα αυτό.

Αν θέλετε και εσείς να πάρετε μέρος στο εθελοντικό πρόγραμμα του Πάρκου επικοινωνήστε με τους Susanne στο: sanne_schwing@yahoo.de,  και  Μιχάλης Παπαδουράκης mihalispapadourakis@yahoo.gr

Εθελοντικά προγράμματα: 
Για την περίοδο του χειμώνα (Νοέμβριος 2012- Φεβρουάριος 2013) το πάρκο θα λειτουργήσει με ένα μικρό αριθμό εθελοντών. Από Μάρτιο μέχρι Οκτώβριο 2013 θα παρακολουθήσουν το εθελοντικό πρόγραμμα 4 άτομα κάθε φορά για περιόδους του ενός μήνα περίπου. 
Η επόμενη περίοδος εθελοντικής εργασίας στο πάρκο ξεκινά από 1 Μαρτίου 2013.
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί από τώρα να επικοινωνήσει μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου