Το καλωσόρισμα μας....

Η Κρήτη είναι ένας τόπος ιδιαίτερος. Είναι νησί 5 εκατομμυρίων ετών, στην μέση της Μεσογείου σε ίση απόσταση με Ευρώπη, Αφρική Ασία και έτσι είναι επόμενο να έχει μια ιδιαίτερη φύση.
Η μεγάλη ενδημικότητα των ειδών της και η ποικιλομορφία των οικοσυστημάτων είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της φύσης της.
Οι μεγάλοι ορεινοί όγκοι πάνω από 2000 μέτρα κατά μήκος του νησιού, συχνά χιονισμένοι, αποτελούν φράγματα στα καιρικά φαινόμενα, δημιουργούς βροχής, αποθήκες νερού και διαχωριστικά φράγματα οικοσυστημάτων.
Έτσι ένας επισκέπτης θα εκπλαγεί όταν σε λίγη ώρα από τις εξωτικές παραλίες θα βρεθεί στα δροσερά φαράγγια γεμάτα βότανα ή σε δάση βελανιδιάς ή σε κάμπους με ορχιδέες ή ακόμα περισσότερο στην Αλπική ζώνη των βουνών.
Αυτή την μοναδική φύση αποφασίσαμε να ερευνήσουμε και να την αναδείξουμε σε ένα περιβαλλοντικό πάρκο που θα προσφέρει γνώση, κατασκευασμένο με σεβασμό και μέσω αυτού να μοιραστούμε μαζί σας τον θαυμασμό μας αλλά και τις ανησυχίες μας για το θαύμα αυτό της φύσης που είχαμε την τύχη να είναι ο τόπος μας.
Σήμερα στο Πάρκο / Today in the Park.   (25/02/2012)
Σήμερα 25 Φεβρουαρίου ήταν μια από τις πρώτες ζεστές, ηλιόλουστες μέρες, μετά από ένα χειμώνα με πολλές βροχές και κρύες θερμοκρασίες. Οι εθελοντές του πάρκου μπορέσαμε να κάνουμε περισσότερη δουλειά σήμερα για την προετοιμασία του πάρκου.
Μας μένει μόλις ένας μήνας μέχρι το άνοιγμα και την ετήσια γιορτή μας.....

February 25 today, it was one of the first warm, sunny days after a winter with much rain and cold temperatures. The volunteers of the park we could do more work now to prepare the park.
We are just one month before the opening and our annual celebration.....
Της μέρας το σπέσιαλ........                                                                        the specialty of the day.....
 Το φαγητό μας σήμερα ήταν "λουλουδάτο" !!!
A flowers Salad at the lunch !!!













 

Το σημαντικότερο όμως για σήμερα είναι το άνθισμα τόσων φυτών μέσα σε μία μέρα. Ο ήλιος έδωσε το σύνθημα και ο χορός ξεκίνησε..... 

The important thing of the day was that so many flowering plants appeared in one day. The sun gave the signal and the dance started .....











































Οι Ορχιδέες δεν έχουν ανθίσει ακόμα αλλά ξέροντας από πέρυσι την θέση τους είδαμε πολλές να ετοιμάζονται....... Πυραμιδούλες, Μελισσάκια, Πεταλουδόμορφες...
Αλλά δεν είναι μόνο οι ορχιδέες που ετοιμάζονται. 
Τα Sedum (Κοχυλόχορτα), borago (Μπορατσιά), Tordylium (Καυκαλήθρα) Iridaceae (Ίριδες) αύριο - μεθαύριο θα ξεπεταχτούν.

The orchids are not flowering yet but knowing from last year their position we saw many of them getting ready as well as many other flowers .......

 




























  
 Η μεγαλύτερη έκπληξη της ημέρας ήταν οι εκατοντάδες πανέμορφες HERMODACTYLUS TUBEROSUS που γέμισαν το Πάρκο!

The biggest surprise was the Hermodactylus Tuberosus that appeared in hundreds all over the Park!


















Φυσικά από το ήλιο επωφελήθηκαν και πολλά είδη της πανίδας, τα βατράχια που έκαναν όλη μέρα ηλιοθεραπεία, οι μέλισσες και οι Μπούμπουρες που πετούσαν από λουλούδι σε λουλούδι αλλά και τα πουλιά. 
Η φύση ξυπνά από την χειμερία νάρκη της.....

Of course many species of fauna took advantage of the sun , frogs ​​sunbathed all day, the bees who flew from flower to flower and also the birds.  
Nature wakes from hibernation of .....


             










  









 αλλά.... αυτά για σήμερα,
       .... και αύριο με το καλό!