Το καλωσόρισμα μας....

Η Κρήτη είναι ένας τόπος ιδιαίτερος. Είναι νησί 5 εκατομμυρίων ετών, στην μέση της Μεσογείου σε ίση απόσταση με Ευρώπη, Αφρική Ασία και έτσι είναι επόμενο να έχει μια ιδιαίτερη φύση.
Η μεγάλη ενδημικότητα των ειδών της και η ποικιλομορφία των οικοσυστημάτων είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της φύσης της.
Οι μεγάλοι ορεινοί όγκοι πάνω από 2000 μέτρα κατά μήκος του νησιού, συχνά χιονισμένοι, αποτελούν φράγματα στα καιρικά φαινόμενα, δημιουργούς βροχής, αποθήκες νερού και διαχωριστικά φράγματα οικοσυστημάτων.
Έτσι ένας επισκέπτης θα εκπλαγεί όταν σε λίγη ώρα από τις εξωτικές παραλίες θα βρεθεί στα δροσερά φαράγγια γεμάτα βότανα ή σε δάση βελανιδιάς ή σε κάμπους με ορχιδέες ή ακόμα περισσότερο στην Αλπική ζώνη των βουνών.
Αυτή την μοναδική φύση αποφασίσαμε να ερευνήσουμε και να την αναδείξουμε σε ένα περιβαλλοντικό πάρκο που θα προσφέρει γνώση, κατασκευασμένο με σεβασμό και μέσω αυτού να μοιραστούμε μαζί σας τον θαυμασμό μας αλλά και τις ανησυχίες μας για το θαύμα αυτό της φύσης που είχαμε την τύχη να είναι ο τόπος μας.
Αγριολούλουδα του Φθινόπωρου.

Φυσικά η Άνοιξη είναι η εποχή των λουλουδιών αλλά πολλά φυτά προτιμάνε να ανθίζουν το φθινόπωρο.Έτσι στην Κρήτη τους μήνες του φθινοπώρου θα συναντήσουμε αγριοκρέμμιδα, κρόκους,  λυχναράκια, νεραγκούλες,  κυκλάμινα, νάρκισσους και πολλά άλλα άνθη.
Ο καιρός είναι ακόμα καλός και μια βόλτα στην φύση κάνει πάντα καλό. Πάμε.....


 Αγριοκρέμμυδο του Οκτώβρη αριστερά, δεξιά μια Bellis sylvestris η όψιμη μαργαρίτα των αγρών.
Στην κάτω εικόνα στην μέση ένα "λυχναράκι" Arisarum vulgare .
 Δεξιά (το κίτρινο) είναι μια "νεραγκούλα", το γένος ranunculus (βατραχάκι). Είναι η ίδια οικογένεια με τις ανεμώνες και το συναντάμε κοντά στο νερό.

 
Το Ελληνικό κυκλάμινο Cyclamen graecum
 ανθίζει σε σκιερούς και υγρούς αγρούς με τα πρωτοβρόχια αντίθετα με το Κρητικό Cyclamen creticum που ανθίζει το χειμώνα σε πλαγιές δίπλα σε ποτάμια.
Οι κρόκοι έχουν κυρίαρχη θέση ανάμεσα στα αγριολούλουδα του φθινοπώρου με μια ποικιλία ειδών αλλά και με μεγάλη διασπορά στο νησί.