Το καλωσόρισμα μας....

Η Κρήτη είναι ένας τόπος ιδιαίτερος. Είναι νησί 5 εκατομμυρίων ετών, στην μέση της Μεσογείου σε ίση απόσταση με Ευρώπη, Αφρική Ασία και έτσι είναι επόμενο να έχει μια ιδιαίτερη φύση.
Η μεγάλη ενδημικότητα των ειδών της και η ποικιλομορφία των οικοσυστημάτων είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της φύσης της.
Οι μεγάλοι ορεινοί όγκοι πάνω από 2000 μέτρα κατά μήκος του νησιού, συχνά χιονισμένοι, αποτελούν φράγματα στα καιρικά φαινόμενα, δημιουργούς βροχής, αποθήκες νερού και διαχωριστικά φράγματα οικοσυστημάτων.
Έτσι ένας επισκέπτης θα εκπλαγεί όταν σε λίγη ώρα από τις εξωτικές παραλίες θα βρεθεί στα δροσερά φαράγγια γεμάτα βότανα ή σε δάση βελανιδιάς ή σε κάμπους με ορχιδέες ή ακόμα περισσότερο στην Αλπική ζώνη των βουνών.
Αυτή την μοναδική φύση αποφασίσαμε να ερευνήσουμε και να την αναδείξουμε σε ένα περιβαλλοντικό πάρκο που θα προσφέρει γνώση, κατασκευασμένο με σεβασμό και μέσω αυτού να μοιραστούμε μαζί σας τον θαυμασμό μας αλλά και τις ανησυχίες μας για το θαύμα αυτό της φύσης που είχαμε την τύχη να είναι ο τόπος μας.

Ο ομάδα μας:

Η ομάδα του πάρκου αποτελείται από ένα βασικό πυρήνα ανθρώπων που το εμπνεύστηκαν, το δημιούργησαν, και το συντονίζουν.
Η ομάδα αυτή αποτελείται από τους:
Παπαδουράκης Μιχάλης (υπεύθυνος βιοποικιλότητας, συντονισμού ξεναγήσεων και κατασκευών) 
Susanne Schwing (συντονίστρια ομάδας εθελοντών και εφαρμογών Permaculture)
Γιάννης Φωλίνας (υπεύθυνος συντονισμού εκδηλώσεων)
Γιώργος Γρυλλάκης (άλογα και θέματα κτηνοτροφίας)
Λένα Μουραφέτη (παιδαγωγικά προγράμματα βιωματικής εκπαίδευσης)
Ισίδωρος Ρούσσος (ξεναγήσεις)

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μας βοηθάνε συστηματικά οπότε και τους θεωρούμε μέλη της ομάδας και του ευχαριστούμε για την συνεισφορά τους. Εδώ αναφέρονται μόνο μερικοί από αυτούς:
Λάζαρος Παπαδόπουλος (υπολογιστές, δίκτυα και τεχνική υποστήριξη)
Anna-Maria (ομοιοπαθητική )
Elke Giouras (παιδαγωγικά)
Στέλιος Καππαρός  (ιχθυοκαλλιέργειες)
 και Γιώργος Κοσμίδης (καφέ Akro-polis)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου